Wie is Wendy Kersemaekers?

Wendy Kersemaekers is een ervaren mindfulness en compassie trainer. De afgelopen jaren gaf ze vele trainingen en workshops vanuit KersenPit-Mindfulness, het Han Fortmann Centrum en daarvoor het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Ze heeft onder andere training gegeven aan werknemers van het ziekenhuis, medisch specialisten, psychologen, leidinggevenden, mantelzorgers, docenten en aan groepen op open inschrijving of individueel.

Al meer dan 20 jaar is ze actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en meditatie, daarbij geïnspireerd door mindfulness, compassie en psychosynthese. Naast haar werk als trainer en coach is ze ook actief binnen de beroepsvereniging VMBN, o.a. als supervisor, lid van de wetenschapscommissie en de supervisorenwerkgroep. Sinds februari 2022 is ze voorzitter van het Han Fortmann Centrum, Centrum voor Mindful leven in Nijmegen. 

Als trainer, coach en onderzoeker, maar ook als moeder, partner, (oud)teamleider, bestuurder en ondernemer, integreert ze haar eigen ervaringen en achtergrond in haar werk waarin ze haar passie heeft gevonden.

 

Mijn opleiding en ervaring

Mijn opleiding tot mindfulnesstrainer volgde ik aan de Radboud Universiteit (afgerond in 2017), waarna ik al snel de vervolgopleiding tot compassie trainer afrondde bij Gentleminds, voorheen het Instituut voor Mindfulness. Daarnaast ben ik opgeleid tot mindfulness supervisor bij Present Mind van Lot Heijke.

Mijn 5-jarige opleiding tot psychosynthese counselor aan de Psychosynthese academie in Amersfoort legde voor dit alles de basis, waar ik nog steeds dankbaar uit put. 

Ik heb een biomedische achtergrond, promoveerde in de medische wetenschappen, waarna ik jarenlang onderzoeksprojecten leidde binnen het farmaceutisch bedrijfsleven en later binnen het Radboudumc. Naast de trainingen die ik daar gaf, deed ik onderzoek naar effecten van mindfulness in het bedrijfsleven, de zorg en op leiderschap in het bijzonder. 

Ik laat me inspireren door nascholingen, literatuur, intervisie, supervisie en stilte retraites, collega's, en mijn Dhammaverdiepingsgroep, waarin we ons verdiepen in de oude boeddhistishe inzichten die aan de mindfulness beoefening ten grondslag liggen.

Mindfulness, compassie en psychosynthese hebben mij geholpen, en helpen mij nog steeds, om meer bewust te leven, te ontdekken wat ik echt belangrijk vind en keuzes te maken die bij mij passen. Het heeft me bijvoorbeeld gebracht bij het werk dat ik nu met zoveel plezier doe. Het helpt me om meer te genieten van kleine dingen, en om te midden van alles wat er is, stevigheid en innerlijke kalmte te ervaren.

Het oefenen in 'bewust zijn' helpt mij om 'echt te zien' wat er is, voorbij de oordelen en interpretaties. Dan wordt ik geraakt door schoonheid of kwetsbaarheid, van mezelf, de ander, en alles om mij heen. Dan ervaar ik meer verbinding en contact. Ik voel me diep gemotiveerd om deze manier van leven en werken verder te ontwikkelen en uit te dragen, omdat we zo beter voor onszelf en de wereld om ons heen gaan zorgen. 

 

May I do to you what spring does to the cherry trees.

~ Pablo Neruda ~

 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl