Wie is Wendy Kersemaekers?

Wendy Kersemaekers is een ervaren mindfulness en compassie trainer. De afgelopen jaren gaf ze vele trainingen en workshops vanuit KersenPit-Mindfulness, het Centrum voor Mindful Leven (voorheen Han Fortmann Centrum) en daarvoor het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Ze gaf onder andere training aan werknemers van het ziekenhuis, psychologen, leidinggevenden, mantelzorgers, docenten en aan groepen op open inschrijving of individueel.

Al meer dan 20 jaar is ze actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en meditatie, daarbij geïnspireerd door mindfulness, compassie en psychosynthese. Naast haar werk als trainer en coach is ze ook actief binnen de beroepsvereniging VMBN, o.a. als supervisor, lid van de wetenschapscommissie en de supervisorenwerkgroep. Sinds februari 2022 is ze voorzitter van het Centrum voor Mindful leven, voorheen Han Fortmann Centrum, in Nijmegen. 

Als trainer, coach en onderzoeker, maar ook als moeder, partner, (oud)teamleider, bestuurder en ondernemer, integreert ze haar eigen ervaringen en achtergrond in haar werk waarin ze haar passie heeft gevonden.

 

Mijn opleiding en ervaring

Mijn opleiding tot mindfulnesstrainer volgde ik aan de Radboud Universiteit (afgerond in 2017), waarna ik al snel de vervolgopleiding tot compassietrainer van Frits Koster en Erik vd Brink en de opleiding tot mindfulness supervisor bij Lot Heijke afrondde.

Mijn 25 jaar ervaring met psychosynthese en de 5-jarige opleiding tot psychosynthese counselor aan de Psychosynthese academie in Amersfoort, legde voor dit alles de basis, waar ik nog steeds dankbaar uit put. Hier was Ben Bos mijn grote inspirator.

Ik ben dankbaar voor inspiratie uit stilteretraites van Chris Cullen en Christina Feldman, Frits Koster en Marij Geurts, Martine Bachelor en Joost vd Heuvel-Rijnders, de wekelijkse Zen Sangha bijeenkomsten van Zen Centrum Nijmegen van Misha Belien en Dick Verstegen, en laat me verder inspireren door nascholingen, literatuur, intervisie, en niet te vergeten, alle lieve collega's en deelnemers. 

Hiervoor promoveerde ik in de medische wetenschappen, waarna ik jarenlang onderzoeksprojecten leidde binnen het farmaceutisch bedrijfsleven en later binnen het Radboudumc. Naast de mindfulnesstrainingen die ik daar gaf, deed ik onderzoek naar effecten van mindfulness in het bedrijfsleven, de zorg en op leiderschap in het bijzonder. 

Mindfulness, compassie en psychosynthese hebben mij geholpen, en helpen mij nog steeds, om meer bewust te leven, te ontdekken wat ik echt belangrijk vind en keuzes te maken die bij mij passen. Het heeft me bijvoorbeeld gebracht bij het werk dat ik nu met zoveel plezier doe. Het helpt me om meer te genieten van kleine dingen, en om te midden van alles wat er is, stevigheid en innerlijke kalmte te ervaren.

Het oefenen in 'bewust zijn' helpt mij om meer aanwezig te zijn. Dan wordt ik geraakt door schoonheid of kwetsbaarheid, van mezelf, de ander, en alles om mij heen. Dan ervaar ik meer verbinding en contact. Ik voel me diep gemotiveerd om deze manier van leven en werken verder te ontwikkelen en uit te dragen, omdat we zo beter voor onszelf en de wereld om ons heen gaan zorgen. 

 

May I do to you what spring does to the cherry trees.

~ Pablo Neruda ~

 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl