Wie is Wendy Kersemaekers?

Wendy Kersemaekers is een ervaren mindfulness trainer. De afgelopen jaren gaf ik vele mindfulness trainingen en workshops vanuit KersenPit-Mindfulness, het Han Fortmann Centrum en het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Ik heb onder andere training gegeven aan werknemers van het ziekenhuis, medisch specialisten, leiding gevenden, mantelzorgers, docenten en aan groepen op open inschrijving of individueel.

Al meer dan 20 jaar ben ik actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en meditatie, daarbij geïnspireerd door mindfulness, compassie en psychosynthese. Naast mijn werk als trainer en coach ben ook actief binnen de beroepsvereniging VMBN, o.a. als supervisor, lid van de toelatingscommissie, wetenschapscommissie en de werkgroep 'Mindfulness-based programma's', en bestuurslid van het Han Fortmann Centrum. 

Als trainer, coach en onderzoeker, maar ook als moeder, partner, (oud)teamleider, ondernemer, integreer ik mijn eigen ervaringen en achtergrond in mijn werk waarin ik mijn passie heb gevonden.

 

Mijn opleiding en ervaring

Ik heb een biomedische achtergrond, promoveerde in de medische wetenschappen, waarna ik jarenlang onderzoeksprojecten leidde binnen het farmaceutisch bedrijfsleven en later binnen het Radboudumc.

Binnen het Radboudumc deed ik onderzoek naar effecten van mindfulness in het bedrijfsleven, de zorg en op leiderschap in het bijzonder. Ik droeg bij aan de ontwikkeling van de leergang ‘Mindful leidinggeven voor medisch specialisten’, en introduceerde mindfulness in het (bio)medisch onderwijs. Daarnaast was ik coach voor studenten. Ik volgde de post-academische opleiding tot mindfulness trainer (VMBN Categorie 1) aan de Radboud Universiteit, de vervolgopleiding tot compassie (MBCL Categorie A) trainer bij het Instituut voor Mindfulness en de opleiding tot mindfulness supervisor bij Present Mind. Daarvoor deed ik de opleiding tot psychosynthese counselor (5- jarige opleiding aan de Psychosynthese academie in Amersfoort).

Ik laat me inspireren door nascholingen, literatuur, intervisie en supervisie en stilte retraites, waarbij ik me verdiep in de oude boeddhistishe inzichten die aan de mindfulness beoefening ten grondslag liggen.

Mindfulness, compassie en psychosynthese hebben mij geholpen, en helpen mij nog steeds, om meer bewust te leven, te ontdekken wat ik echt belangrijk vind en keuzes te maken die bij mij passen. Maar ook om meer te genieten van kleine dingen, en ook als het tegen zit, stevigheid en kalmte te kunnen ervaren.

 

May I do to you what spring does to the cherry trees.

~ Pablo Neruda ~

 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl