Wie is Wendy Kersemaekers?

Wendy Kersemaekers is een ervaren mindfulness trainer. De afgelopen jaren gaf ik vanuit het Radboudumc Centrum voor Mindfulness in Nijmegen en vanuit mijn eigen bedrijf vele mindfulness trainingen en workshops, onder andere aan werknemers van het ziekenhuis, medisch specialisten, leiders, mantelzorgers en docenten.

Ik deed onderzoek naar effecten van mindfulness in het bedrijfsleven, de zorg en op leiderschap in het bijzonder. Ik droeg bij aan de ontwikkeling van de leergang ‘Mindful leidinggeven voor medisch specialisten’, en introduceerde mindfulness in het (bio)medisch onderwijs. Daarnaast was ik coach voor studenten.

Ik ben opgeleid als categorie 1 mindfulness trainer van de VMBN en ben ook actief binnen de beroepsvereniging als lid van de toelatingscommissie en de werkgroep 'Mindfulness-based interventies'. 

Mijn opleiding en ervaring

Ik heb een biomedische achtergrond, promoveerde in de medische wetenschappen, waarna ik jarenlang onderzoeksprojecten leidde binnen het farmaceutisch bedrijfsleven en later binnen het Radboudumc.

Al meer dan 20 jaar ben ik actief bezig met persoonlijke ontwikkeling, daarbij geïnspireerd door psychosynthese, mindfulness en compassie. Ik volgde de post-academische opleiding tot mindfulness trainer aan de Radboud Universiteit. Daarvoor deed ik de opleiding tot psychosynthese counselor (5- jarige opleiding aan de Psychosynthese academie in Amersfoort).

 

 

Als moeder, partner, trainer, (oud) teamleider, ondernemer, coach en onderzoeker integreer ik mijn eigen ervaringen in mijn werk. Het is mijn doel om deelnemers te laten ervaren hoe je mindfulness kunt toepassen in werk, leiderschap, ouderschap, etc., dus: in je leven.

Ik laat me inspireren door nascholingen, literatuur, intervisie en supervisie en stilte retraites, waarbij ik me verdiep in de oude boeddhistishe inzichten die aan de mindfulness beoefening ten grondslag liggen.

In mijn werk als trainer, coach en onderzoeker integreer ik mijn brede achtergrond en heb ik mijn passie gevonden.

 

May I do to you what spring does to the cherry trees.

~ Pablo Neruda ~

 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl