Tarieven en vergoeding mindfulness

Tarieven

De tarieven van een mindfulnesstraining variëren en kun je vinden in de informatie over de specifieke training (via agenda).

De groepstrainingen voor het Han Fortmann Centrum kosten €445,- (normaal tarief), €345,- (studenten tarief), €650,- (zakelijk tarief). 

Voor een individuele training gelden doorgaans dezelfde kosten, dit kan wat varieren afhankelijk van of dit in- of exclusief stiltedag is. 

Voor coaching hanteer ik verschillende tarieven afhankelijk van draagkracht. Deze varieren voor pariculieren tussen de €50,- en €90,- . Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met mij op.

Voor alle activiteiten geldt dat ik het belangrijk vind dat ze toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen, en dat als de kosten een belemmering vormen, je met mij contact kunt opnemen.

Voor trainingen op maat stel ik een offerte op.

 

Vergoeding

Doordat er steeds meer wetenschappelijke onderbouwing is voor de positieve effecten van mindfulness training op de gezondheid, vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel) van de training.

Wendy Kersemaekers is VMBN lid categorie 1, en voldoet daarmee aan alle voorwaarden en normen om voor vergoeding in aanmerking te komen.


Mindfulness via aanvullende verzekering

Steeds meer verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor een mindfulness training via de aanvullende verzekering. Aan vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, eisen worden gesteld. De vergoede bedragen liggen in 2019 tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket (zie hieronder).

 

Tips en voorwaarden voor vergoeding

Op ZorgWijzer.nl staat een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de training voor mantelzorgers.

Op de website van de VMBN vind je tips over andere mogelijkheden voor vergoeding door bijvoorbeeld de werkgever, arbodiensten, het UWV, of via gemeenten.

 

Meedoen regeling Nijmegen

KersenPit is aangesloten bij de meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen. Dat betekent dat mensen met een laag inkomen een vergoeding van 150 Euro kunnen krijgen om een training bij mij te volgen.  Zie voor meer informatie: Website meedoen-regeling Nijmegen


‘Heel blij dat ik heb meegedaan, het geeft mij iets waar ik lang naar heb gezocht’

~ Mantelzorger ~

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl