Nieuwsbrief maart 2023

 

Vanaf nu ontvang je mijn nieuwsbrief in een nieuw jasje, waarbij je een korte mail ontvangt en daarna hier verder kunt lezen.

De inhoud blijft hetzelfde met het laatste nieuws, artikelen, inspiratie en activiteiten op het gebied van mindfulness, compassie, training en onderzoek.

In deze nieuwsbrief vind je een nieuw geluidsbestand voor de 3-minuten ademruimte, een inspirerende TED talk over stress, een voorbeeld van een 'in company' mindfulness aanbod op het Koning Willem 1 College, en mijn programma voor de komende maanden met een nieuwe compassietraining, stiltedag, en jaargroep (na de zomer).

Veel leesplezier!

Ademruimte

Er is een nieuwe mindfulness oefening toegevoegd aan de audiobestanden. Het is een oefening voor 3 minuten ademruimte, een korte oefening voor door de dag heen. Ik raad meestal aan om deze oefening jezelf eigen te maken zodat je geen audio nodig hebt. Maar op verzoek hier dan toch ook een audiobestand (zie onderaan de lijst met audiobestanden van de mindfulnesstraining).   

LUISTER NAAR ADEMRUIMTE

Mindfulness op het Koning Willem 1 College

Het is alweer jaren geleden dat ik, samen met collega mindfulnesstrainers, begon met training geven op ROC’s. Dat was in het kader van een groot onderzoek van de HAN, dat inmiddels is gepubliceerd. Docenten die de mindfulnesstraining volgden, bleken een betere mentale gezondheid te hebben dan degenen in de controlegroep. Ze hadden minder negatieve emoties, een betere slaapkwaliteit, meer toewijding aan het werk tijdens het werk, èn ze namen het werk minder mee naar huis (artikel).

Deze week ben ik weer gestart met een mindfulnesstraining binnen het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Dit deel ik graag, omdat zij een concept hanteren dat werkt. De school regelt dat er om 15.45 uur een lichte maaltijd klaar staat voor de deelnemers, waarna we van 16.30-19.00 uur de training hebben. Dit wordt door de deelnemers enorm gewaardeerd, de training zelf, de gezamenlijke maaltijd, een deel in werktijd en een deel in eigen tijd, en niet te vergeten de stiltedag op de prachtige locatie Kloosterhotel Zin. De training zit dan ook vaak al vol voordat we een nieuwe gepland hebben.

Wat mooi dat het Koning Willem I College het thema vitaliteit hoog op de agenda heeft staan en op deze manier zorgdraagt voor de mentale gezondheid van haar medewerkers.

Ook iets voor jouw organisatie? Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met mij opnemen.

Meer compassie, minder schade van stress?

Hierbij een inspirerende TED talk van Kelly Mc Gonical, waarin ze uitlegt dat niet stress, maar hoe we denken over stress bepalend is voor hoe schadelijk stress voor ons zal zijn. Ook legt ze uit hoe het goed zorgen voor jezelf en voor elkaar en verbinding met anderen de risico’s van stress sterk verminderen en veerkracht vergroten.

BEKIJK HIER DE TED TALK

Bewust omgaan met stress, meer toelaten van stress, een mildere houding naar onszelf en naar elkaar, dit is precies waar onze mindfulness- en compassietrainingen over gaan.

Op dinsdagavond 4 april start er weer een compassietraining, er zijn nog een paar plekken vrij, je bent van harte welkom!

Jaargroep 'Meer mindfulness in je leven'

Na de zomervakantie start er weer een jaargroep in de Zendo. Dit zal deze keer zijn op de woensdagavond, zodat de Zendo op donderdag beschikbaar blijft voor doorlopend aanbod.

Hierbij houd ik zoveel mogelijk de eerste woensdag van de maand aan. De voorlopige data zijn: 6, 20 sep, 4 okt, 1 nov, 6 dec, 10 jan, 7 feb, 6 mrt, 3 apr, 15 mei, 5 jun. Tijdstip is van 19.30-21.30 uur. De kosten voor 11 keer zijn 350,-. Dit kun je ook in termijnen betalen.

Op basis van mijn ervaring met het afgelopen jaar, wil ik beginnen met 3 bijeenkomsten wat korter op elkaar. Met het programma ben ik nog bezig, hiervoor wil ik ook nog met de huidige jaargroep evalueren. Maar in elk geval gaan we samen oefenen en uitwisselen rondom relevante mindfulness thema’s, en de integratie daarvan in je dagelijks leven. 

Heb je interesse in deze jaargroep, laat het me weten, dan zet ik je vast op de lijst.

INTERESSE IN DE JAARGROEP

Als je wilt dat anderen gelukkig zijn, beoefen dan compassie. Als je wilt dat je zelf gelukkig bent, beoefen dan compassie.

Dalai Lama

Programma voor- en najaar 2023

4 apr | 19.15-21.45 uur - Start compassie (MBCL) training 

31 mrt | 9.30-11.00 uur - Open les mindfulness

7 apr | 9.15-11.45 uur - Start mindfulness (MBSR) training

24 mei | 15.00-17.00 uur - Workshop mindfulness voor leerkrachten

4 jun | 10.30-16.30 uur - Stiltedag

6 sep | 19.30-21.30 - Start jaargroep

8 sep | 9.15-11.45 uur - Start compassie (MBCL) training

12 sep | 19.15-21.34 - Start mindfulness (MBSR) training

Locatie: De Zendo, Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting (bij Nijmegen)

BEKIJK HIER DE AGENDA

Kersenpit agenda

NAAR TRAININGSAANBOD

 

Lees andere nieuwsbrieven

OVERZICHT NIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrief

Abonneer je hier op de nieuwsbrief van Kersenpit om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, artikelen en activiteiten op het gebied van mindfulness, compassie, training en onderzoek.

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl