Nieuwe ruimte voor trainingen: De Oorsprong

30 juli 2019

Zoals jullie misschien weten is Centrum de Appel sinds deze zomer gesloten, wat ontzettend jammer is. Maar gelukkig heb ik een paar goede nieuwe ruimtes gevonden, waaronder De Oorsprong aan de Driehuizerweg 331. Hierbij vast wat foto's om een induk te krijgen van deze ruimte.

 
 

Werkgroep Mindfulness Based Programs VMBN

29 juli 2019

Sinds deze zomer neem ik deel aan de werkgroep 'MBP (Mindfulness-based programs)' van de beroepsvereniging VMBN.  Samen met een groep experts gaan we werken aan wat nou precies een mindfulness-based programma definieert, om daarmee tot een helder toetsingskader te komen voor erkenning van verschillende mindfulness-based programs. Uitdagend en leuk! 

Taskforce MBP's van de VMBN
Individuele mindfulness training en coaching

6 juni 2019

Vandaag heb ik mijn eigen ruimte voor individuele mindfulness training en coaching in gebruik genomen, wat een heerlijke plek!

Ik merk dat er veel behoefte is aan een vervolg na de mindfulness training. Veel mensen hebben baat bij de mindfulness training, maar als de training is afgelopen blijkt het knap lastig om de oefeningen te blijven doen en het geleerde ook daadwerkelijk te blijven toepassen. Er zijn natuurlijk terugkomavonden en stiltedagen, maar individuele mindfulness coaching is dan ook een goede mogelijkheid met een meer persoonlijke benadering. 

In een individueel coachingstraject frissen we de mindfulnessbeoefening op, en leer je hoe je mindfulness kunt toepassen in voor jou belangrijke vraagstukken. 

Als je bovenstaande herkent of hier interesse in hebt, dan kun je contact met mij opnemen voor een vrijblijvend orienterend gesprek.   

 

Nieuwsbrief mei

Mijn nieuwsbrief met informatie over activiteiten in de komende periode en ander nieuws is af. Wil je deze ook per mail ontvangen, neem dan contact met mij op.

Naar nieuwsbrief mei

Naar contact formulier

 

Ons artikel over mindfulness en leiderschap gepubliceerd!

17 mei 2019

Deze week is ons onderzoek gepubliceerd in een speciaal issue over mindfulness en leiderschap! 

Naar artikel

NIEUW: Mindfulness training in de zomer!

15 mei 2019

Waarom zou je de zomerperiode niet gebruiken om jezelf te trainen om bewuster en met meer aandacht te gaan leven, om weer meer te gaan voelen en genieten, meer rust en balans te gaan ervaren?

Op donderdagavond 27 juni start een mindfulness training. De training is zo gepland dat tijdens de schoolvakantie de bijeenkomsten om de week zijn. Mocht je tochbijeenkomsten missen, dan zorg ik ervoor dat je die de stof kunt inhalen.

De groepen zijn in de zomer waarschijnlijk wat kleiner dan gebruikelijk, iets wat ik zelf erg goed vind werken, en waardoor er meer ruimte is voor persoonlijke inbreng.

Data:  27 juni, 4, 11, 25 juli, 8, 22, 29 aug, 5 sep, stiltedag 11 aug (bij minder dan 6 deelnemers wordt deze verplaatst).

Tijd: 19.00-21.30 uur

Locatie: De Oorsprong, Driehuizerweg 331, in Nijmegen

 

 

Mindfulness college voor master studenten fysiotherapie 

11-3-2019

Afgelopen vrijdag gaf ik in opdracht van BFC mindfulness en Compassie een 2 uur durend college aan de SOMT in Amersfoort, voor zo'n 50  studenten van de masteropleiding fysiotherapie in de ouderengeneeskunde. Ook bij fysiotherapeuten blijken burnout- en stressklachten veel voor te komen. Onderwerp van dit college was dan ook: 'hoe kun je goed voor jezelf zorgen terwijl je voor anderen zorgt?' En wat kan mindfulness daaraan bijdragen? Mooi dat opleidingen steeds meer het belang van mindfulness gaan inzien en (overwegen) dit in hun curriculum op (te) nemen. Niet alleen voor de studenten/zorgverleners zelf, maar ook voor de kwaliteit van zorg die ze leveren.

 

CRBKO audit met goed gevolg doorlopen

28-2-2019

Vanaf 15-2-2019 ben ik opgenomen in het Register Docenten van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). Hiermee voldoe ik als zelfstandig werkende docent aan de Kwaliteitscode voor Docenten. Hiervoor heb ik een audit doorlopen, waarbij gekeken is naar zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid, betrouwbaarheid en kenbaarheid.

Dit betekent dat vanaf 15-2-2019 de trainingen die ik aanbied via het Han Fortmann Centrum en andere CRBKO geregistreerde instellingen vrijgesteld zijn van BTW. 

Mindfulness en de student van morgen

4-2-2019

Vorige week heb ik een workshop mindfulness gegeven op de Docentendag van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het thema van de dag was ‘de student van morgen’. Aan het einde van de workshop hebben we samen verkend wat de rol van mindfulness kan zijn voor zowel de student als de docent van morgen.

 

Lees meer
 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl