Mindfulness op het werk

 

Mindfulness training wordt binnen organisaties vaak ingezet om gezondheid en welbevinden van werknemers te bevorderen. Onderzoek laat zien dat mindfulness training stress en burn-out klachten vermindert, en werktevredenheid, vitaliteit, en veerkracht vergroot. Het is een middel om duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Maar er is meer. 
 

Mindfulness kan leiden tot meer focus, creativiteit en productiviteit en tot effectiever werken. Het bevordert samenwerking met anderen door onder andere bewuster communiceren en betere conflict hantering. Daarmee kan mindfulness training voor zowel werknemers als leidinggevenden behulpzaam zijn.

Op organisatieniveau kan mindfulness bijdragen aan een veilige werkomgeving, een cultuur die creativiteit bevordert en waarin van fouten geleerd wordt in plaats van dat deze worden afgestraft.

Groepstraining MBSR

Voor organisaties bied ik de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training aan, toegepast op de werksituatie. Vaak 'in company'.

Deelnemers leren effectiever omgaan met stresssituaties, kunnen zich beter ontspannen en ervaren een hogere kwaliteit van leven. De MBSR training is heel geschikt als u de veerkracht, vitaliteit en het welbevinden van medewerkers wilt bevorderen.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2.5 uur en een stilte-dag van 6 uur. In de bijeenkomsten wordt kennis gemaakt met verschillende aandachts-oefeningen, zoals de lichaamsscan, meditatie oefeningen en yoga. Er is gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen en de toepassing hiervan. Om de effecten van mindfulness te ervaren is het van belang dat deelnemers ook thuis oefenen.

 

NAAR AGENDA

 

Training of workshop op maat

In een training of workshop op maar wordt in overleg bepaald welke onderwerpen aan bod moeten komen. Hierbij kunt u denken aan duurzame inzetbaarheid, stress preventie, verbeteren van de communicatie, of leiderschapsontwikkeling. Mindfulness training wordt vaak ingezet als onderdeel van een programma ‘gezond werken’ of 'vitaliteit'.

Een training kan op maat gemaakt worden qua duur (bv training of kennismaking), of voor specifieke doelgroepen, zoals leidinggevenden, artsen/werknemers in de zorg, docenten, mantelzorgers of studenten.  

Ik denk graag met u mee!

NEEM CONTACT OP

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl