Mindfulness (MBSR) training

 

 

Als je met meer aandacht wilt leven, beter voor jezelf en de ander wilt zorgen, minder in het hoofd wilt leven, meer wilt genieten van de mooie kanten van het leven, en wijzer om wilt gaan met de lastige kanten, dan is mindfulness training misschien iets voor jou.

De Mindfulness Based Stress Reduction of MBSR training is de meest onderzochte en effectief gebleken mindfulness training. Het geeft je een paar eenvoudige handvatten waardoor je anders leert omgaan met stress en ongemak. Als je deze leert toepassen, kun je kalmte en rust gaan ervaren, te midden van alles wat er is.

 

 

 

De MBSR training

De MBSR training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2.5 uur en een stilte-dag van 6 uur. In de bijeenkomsten maak je kennis met verschillende aandachts-oefeningen, zoals de lichaamsscan, meditatie oefeningen en yoga. Er is gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen en de toepassing hiervan. Om de effecten van mindfulness te ervaren is het van belang dat je ook thuis oefent (aanbevolen 30-45 minuten per dag). Hiervoor ontvang je audiobestanden en een map met achtergrondinformatie.

De groepsgrootte varieert tussen de 6 en 16 deelnemers. Ik geef ook mindfulness trainingen overdag, dan zijn de groepen vaak wat kleiner. 

Wat leer je

Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in jouw leven. Na de mindfulness training ben je onder meer beter in staat om:

  • Tijdig stresssignalen te herkennen
  • Automatische gedragspatronen te herkennen
  • Je grenzen te bewaken
  • Bewust keuzes te maken
  • Bewust te communiceren
  • Meer rust en balans te ervaren

 

Kijk hier voor de kosten van een mindfulnesstraining.

ERVARINGEN DEELNEMERS

NAAR AGENDA

 

De training wordt vaak (deels)vergoed door de verzekering. Mocht je overwegen een opleiding tot mindfulnesstrainer te gaan volgen: deze training voldoet aan de eisen om toegelaten te worden tot een opleiding tot mindfulness trainer.

Ik geef mindfulness trainingen met open inschrijving voor het Han Fortmann Centrum.

 

 

 

 

 

 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl