Inspiratie rondom mindfulness

Teksten

Dancing with life

Met onze Dhamma verdiepingsgroep lezen we een boek getiteld ‘Dancing with life’ van Philip Moffit. Daarin kwam ik onderstaand stuk tegen, wat zo mooi raakt aan wat we met mindfulness leren. Hoe 'dans jij met het leven'?

Lees meer

Slecht leiderschap is vaak gebrek aan aandacht

Artikel over Rasmus Hougaard van The Potential Project (MT, 27-11-2018).

Hoe herkenbaar, dat we er fysiek wel zijn, maar met onze aandacht ergens anders. Dit artikel beschrijft het belang van aandacht voor leiderschap.

Lees meer

Gedicht van een deelnemer na een MBSR training

Ik ben

Ik ben vreugdevol aanwezig in het nu,
Elke keer opnieuw.

Lees meer
 
Documentaires en filmpjes

David van Reybroeck – vrede kun je leren

Overtuigend hoe de op zich sceptische David van Reybroeck over het belang van mindfulness praat. Als iedereen nou elke dag 10 minuten zou mediteren, dan zou de wereld er heel anders uitzien....

 

https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/289897

Kabat Zinn –Healing from Within:

Jon Kabat-Zinn (Public Broadcasting System)

De beeldkwaliteit is niet zo goed, maar ik vind het ontroerend om te zien hoe de jonge Jon Kabat Zinn hier zijn chronisch-pijn patiënten met mindfulness behandeld en hierover praat. Leren omgaan met wat er op je pad komt, daar gaat het om.

Little Ray goes blind

Ontroerend fragment uit de film ‘Ray’, waarin Ray blind wordt, en zijn moeder heel bewust besluit om hem niet te helpen, om hem zijn eigen weg te laten zoeken en vinden.

Illustratief voor hoe je bewust kunt reageren in plaats van automatisch. Dit kan als metafoor gezien worden voor allerlei relaties, zoals de relatie tussen leidinggevende en medewerker, of mensen die in de zorg werken en hun patienten/clienten, mantelzorgers en hun naasten, ouders en kinderen enz. Bewust kiezen, ruimte en verantwoordelijkheid geven, en er toch zijn.

 

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl