Dagretraite 'Heel je hart'

Minder in je hoofd leven, meer genieten vanuit je hart en beter omgaan met de uitdagingen in je leven? We leven vaak vanuit een overlevingsstand, vanuit ons hoofd. Terwijl het zo waardevol is om je hart te laten vertellen wat goed voor je is.

In deze 'Heel je hart' retraite word je je meer bewust van jezelf, je gedachten, gevoelens en gedrag. Je komt meer bij wie je in wezen bent. We doen verschillende meditaties, soms begeleid, soms stil, er is ruimte voor uitwisseling, en we gaan naar buiten voor een stiltewandeling in de natuur. 

Een dag om je te verbinden met jouw 'jouw hele hart', en te onderzoeken en ervaren hoe je meer en meer vanuit jouw hart kunt leven. 

 

NAAR AGENDA

Verzorging

Naast het inhoudelijke programma kun je bij deze dagretraite ook rekenen op een gezonde, huisgemaakte vegetarische lunch. Er is tevens goede thee en lekkers. We hebben aandacht voor mindful eten. Je gaat ervaren wat het betekent om aanwezig te zijn als je drinkt en eet. Dat is op lange termijn waardevol voor een bewust leven waarin je vertraagt op de momenten dat je het nodig hebt.

Voor wie 

Deze dagretraite is geschikt voor mensen met enige meditatie ervaring. Wil je graag ontdekken wat je echt belangrijk vind en keuzes maken vanuit je hart? En je eens een dag helemaal onderdompelen in mindfulness en compassie, een dagje voor jezelf, of juist samen met een vriend/vriendin? Je bent van harte welkom. 

Kosten

De kosten inclusief koffie/thee, lekkers zijn €125,-.

Programma

De compleet verzorgde retraite ziet er als volgt uit:

10.00 uur Welkom en introductie (inloop 09.45 uur)

10.15 uur Oefeningen voor bewustzijn en lichaamsverbinding

11.20 uur Samen mindful met koffie/thee en lekkers

11.35 uur Oefening om het lichaam te verzachten, je hart te openen

12.45 uur Mindful lunch, huisgemaakt en vegetarisch

13.30 uur Mediteren in stilte

14.10 uur Stiltewandeling en verbinden met de natuur

15.10 uur Vertraging met koffie/thee

15.25 uur Oefening voor compassie voor jezelf en anderen

16.00 uur Uitwisseling en afronding

Onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

AANMELDEN EN CONTACT

Locatie

Deze retraite wordt gehouden in de omgeving van Nijmegen, in De Zendo op Museumpark Orientalis. Het is een plek om samen te komen, thuis weg van huis. De rust en de natuur op deze plek zijn ideaal voor deze dagretraite met meditatie en inspiratie. Je voelt er de compassie, het respect voor elkaar en de natuur. Hier kom je tot rust. In dit natuurpark merk je hoe waardevol het is als een plek je ondersteunt. In deze bosrijke omgeving met de rijke historie en ruime wandelgelegenheden kom je opnieuw in verbinding met jezelf. 

Samenwerking

Deze '' Heel je hart' dagretraite is een samenwerking met mindfulness ondernemer en onderzoeker Didie Schackman. Deze retraite is al verschillende keren gegeven en enthousiast ontvangen door deelnemers uit het hele land.

'Meditatie gaat niet over onszelf proberen weg te gooien en iets beters te worden.

Het gaat over vriendschap sluiten met wie we al zijn.' 
Vertaald van Pema Chödrön ~

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl