Compassie training

 

 

Heb je een mindfulnesstraining gevolgd en wil je je beoefening verder verdiepen? Ben je soms erg streng en kritisch voor jezelf? Ken je de neiging om vooral voor anderen te zorgen? Mogelijk is deze vervolg compassie training dan iets voor jou!

Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf en anderen. En dit samen met de wens deze pijn te verlichten. Dit is in aanleg bij ons allemaal aanwezig, maar is vaak om allerlei redenen niet tot bloei gekomen. In de compassie training ontwikkel je een milde en vriendelijke houding ten opzichte van jezelf en anderen.

 

MBCL training

De Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL) training is een groepstraining die bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2.5 uur. Je krijgt praktische oefeningen om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. Daarnaast geeft de training inzicht in de werking van ons brein en hoe het komt dat we vaak meer gericht zijn op gevaar, overleven, en iets willen bereiken dan op genieten. Met compassieoefeningen kun je de balans hiertussen herstellen.

Net als bij de mindfulnesstraining leer je vooral door je eigen ervaringen met de oefeningen en de uitwisseling daarvan met anderen. Je ontvangt 24 nieuwe meditaties en een map met achtergrond informatie.

Je ontvangt onderstaand boek wanneer je deze training volgt.

De  MBCL training is ontwikkeld door Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster (meditatieleraar) en is onder meer gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach en Kristin Neff. Meer informatie.

Voor wie?

De compassietraining is bedoeld voor mensen die een mindfulness- (of vergelijkbare) training gevolgd hebben en die hun mindfulness beoefening willen verdiepen en met meer mildheid en vriendelijkheid in het leven willen staan. 

Wat leer je

Door (zelf)compassie te trainen leer je onder meer:

  • Een milde en liefdevolle houding
  • Minder kritisch naar jezelf te zijn
  • Minder angst voor het oordeel van anderen
  • Gelukkiger te leven

Kosten

Kijk hier voor de kosten van een compassietraining.

NAAR AGENDA

ERVARINGEN DEELNEMERS

 

 

Besef dat, zoals een vogel twee vleugels nodig heeft om te vliegen,

wijsheid en compassie gelijktijdig ontwikkeld dienen te worden.

~ Matthieu Ricard ~

 

Mindfulness Trainer, Coach en Onderzoeker Wendy Kersemaekers  |  06 2502 4353 |  info@kersenpit-mindfulness.nl